BESTSELGENDE PARFYMER -30%💕
FFredrik & Louisa &-tegnL tipser
Bloggen for deg som vil få med deg det aller siste innen beauty

Solkrem – den viktigste skjønnhetsrutinen av dem alle 

Solkrem er det kraftigste og viktigste hudpleieproduktet du kan ha i hudpleierutinen, noe som gjør det å bruke solbeskyttelse hver dag til det beste du kan gjøre for å ta vare på og beskytte huden.

Selv om vi alle er kjent med den fløyelsmyke, men sterke solen i Spania og husker å bruke solbeskyttelse når vi besøker stranden, er det få som husker å bruke en god, bredspektret solkrem for ansiktet på daglig basis. Solkrem er det kraftigste og viktigste hudpleieproduktet du kan ha i hudpleierutinen, noe som gjør det å bruke solbeskyttelse hver dag til det beste du kan gjøre for å ta vare på og beskytte huden. 

Er det viktig å bruke solkrem hver dag? 

Det er veldig viktig å bruke solkrem hver dag, året rundt, for å opprettholde sunn, jevn og beskyttet hud. UV-stråling er tilstede og kan skade huden når været er kjølig og overskyet. UVA-stråler kan trenge gjennom mørke skyer og glass, noe som betyr at huden vår fortsatt kan bli skadet hvis vi tilbringer dagen inne. 

Noen av de vanligste konsekvensene av å ikke bruke solbeskyttelse i det lange løp er solbrenthet, misfarging av huden, aldersflekker, solflekker, hyperpigmentering, fregner, rynker, tidlige aldringstegn og redusert elastisitet i huden. Fra den umiddelbart synlige solbrentheten forårsaket av UVB-stråling til den dype penetrerende solskaden forårsaket av UVA-lys, bør du gjøre alt du kan for å beskytte huden din mot solen. Effektene av UV-eksponering og solskader er kumulative og ikke alltid umiddelbart synlige, noe som betyr at vi først vil kunne se og føle skaden når det allerede er for sent.  

Noen åpenbare fordeler ved å bruke solkrem hver dag er: 

· Beskytte huden mot skadelige UV-stråler. 

· Redusere risikoen for hudkreft.

· Forhindre for tidlige tegn på fotoaldring: mangel på elastisitet, misfarging og redusert naturlig nedbrytningsprosess av kollagen, som i sin tur leder til dype linjer, slapphet og rynker.  

· Bidra til å opprettholde en jevn og glatt hudtone.

Hva er forskjellen mellom SPF30 og SPF50? 

Forskjellen mellom SPF-nivåer, SPF30 og SPF50 for eksempel, kommer ned til prosentandelen av solens UVB-stråler som hudpleieproduktet kan blokkere. Et solprodukt med et SPF-nivå på 15 vil blokkere rundt 93% av solens UVB-stråler. En solkrem med SPF30 vil beskytte mot rundt 96,7%, mens SPF50 beskytter mot rundt 98% av UVB-strålene. 

Skal solkrem brukes under eller over dagkrem?  

Du bør bruke solkrem med kjemisk filter før dagkremen og solbeskyttelse med fysisk filter etter. Det er altså to typer solfilter du bør vurdere for beskyttelse: kjemisk og fysisk.  

Solkrem med kjemisk solfilter virker ved å absorbere skadelige UV-stråler fra solen før de kan skade huden. De aktive ingrediensene absorberer strålene og gjør dem om til varme. For at kjemisk solkrem skal virke effektivt, må du massere den inn og gi huden tid til å absorbere den. Det er derfor du bør påføre denne typen solbeskyttelse før fuktighetskrem.  

Fysisk solfilter fungerer som et skjold som blokkerer solens stråler fra å skade huden. Siden fysisk filter må sitte på toppen av huden for å blokkere UV-stråler, bør den påføres som siste trinn i hudpleierutinen. Med andre ord, skal den påføres etter enhver fuktighetskrem du bruker. 

Fysiske og kjemiske solkremer kan også brukes på en komplementær måte for å gi en høyere solbeskyttelsesfaktor.  

Tips: Hvis du ikke bruker solkrem hver dag, er en smart og effektiv måte å implementere en i hudpleierutinen å finne en som er behagelig og enkel å bruke, og viktigst av alt, en som du liker. 

Hvilken solkrem skal jeg velge?  

Det kan være fristende å bare kjøpe en hvilken som helst solkremflaske, og selv om enhver solkrem er bedre enn ingen solkrem i det hele tatt, mener hudleger at den beste måten å beskytte huden på er å velge en solbeskyttelse som passer de spesifikke behovene til huden din. Å finne riktig solkrem for din hudtype er nyttig for å unngå hudirritasjon. Det øker også sannsynligheten for at du faktisk bruker solkrem regelmessig. Dette gir huden din den beste sjansen til å unngå irritasjon, rødhet og altfor tidlige aldringstegn.  

Hvis du har tørr hud, se etter solkremer med fuktighetsgivende ingredienser, for eksempel glyserin, som hjelper til med å holde på fuktigheten, hyaluronsyre, som holder på fuktigheten, og ceramider, som forsegler fuktighet. En solkrem i sprayform er helt nydelig for reapplisering og en boost av fuktighet gjennom dagen. På den måten vil solkrem-sprayen sprayes over sminken, uten å ødelegge looken.  

Editors Pick
Produktbilde for Sun Care Face Face Fluid Cream SPF30 30ml hos Fredrik & Louisa
30% rabatt
Sun Care Face Face Fluid Cream SPF 30 30 ml
Produktbilde for Dior Solar The Protective Milk for Face and Body SPF 30 125 ml hos Fredrik & Louisa
Dior Solar The Protective Milk for Face and Body SPF 30 125 ml
Produktbilde for Water Lover Sun Milk SPF30 200ml hos Fredrik & Louisa
30% rabatt
Waterlover Sun Milk SPF 30 200 ml

Hvis du har akne eller fet hud, sørg for at solkremen din er merket som «ikke-komedogen», som betyr at den ikke tilstopper porene. Et godt tips er å bruke en farget dagkrem med solfaktor, en tre-i-ett. La Mer The Soft Fluid Long Wear Foundation SPF20 er et godt eksempel – en lett og luksuriøs foundation med holdbar farge og pleiende fuktighet som demper synligheten av porer og ujevnheter. SPF og antioksidanter beskytter huden mot ytre påkjenninger. 

Editors Pick
Produktbilde for Silky Bronze Cellular Protective Cream For Face SPF50 50ml hos Fredrik & Louisa
50% rabatt
Silky Bronze Cellular Protective Cream For Face SPF 50 50 ml
Produktbilde for Sun Face Cream SPF50 50ml hos Fredrik & Louisa
Sun Face Cream SPF 50 50 ml
Produktbilde for The Soft Fluid Long Wear Foundation SPF20 30ml hos Fredrik & Louisa
The Soft Fluid Long Wear Foundation SPF 20 30 ml

For sensitiv hud, velg en fysisk eller mineralsk solkrem. Fysisk solkrem beskytter huden, vil ikke brenne eller svi i øynene, sitter på toppen av huden og danner en beskyttende barriere. Mineralske solkremer er generelt mindre irriterende for huden, inneholder som hovedregel ingen parabener eller skadelige stoffer, og kan spesielt være til nytte for de med rosacea, eksem eller allergi mot dufter eller konserveringsmidler.  

Editors Pick
Produktbilde for Mineral Sunscreen For Face SPF50 30ml hos Fredrik & Louisa
Mineral Sunscreen For Face SPF 50 30 ml
Produktbilde for Mineral Defence Facial Cream SPF30 50ml hos Fredrik & Louisa
Mineral Defence Facial Cream SPF 30 50 ml
Produktbilde for Facial Sun Cream SPF30 60ml hos Fredrik & Louisa
Facial Sun Cream SPF 30 60 ml

Når du finner en solkrem, sørg for at solbeskyttelsen du velger føles behagelig på huden. En solkrem du liker å bruke, som passer inn i din daglige hudpleierutine, vil være lettere å implementere som en daglig vane. Det kan være en dagkrem med solkrem som retter seg mot pigmentflekker, en BB-krem eller til og med en solkrem med selvbruning. Husk å påføre solkrem på hodebunnen, ørene , nakken og brystområdet- dette er de mest glemte områdene når det kommer til daglig påføring.  

Våre kunder om oss

4.9 /5
Basert på 13180 verifiserte omtaler. Se alle omtaler.
 • Tatjana K.
  Verifisert kunde
  21/05/2024
  Oversiktlig og brukervennlig
  Nettbutikken er oversiktlig og lett å se gjennom.
 • Anne G.
  Verifisert kunde
  21/05/2024
  Rask levering
  Fikk baren kjapt i postkassen.
 • Sunisa S.
  Verifisert kunde
  21/05/2024
  Veldig grei
  Lett å finne ting og det går veldig kjapp med kjøp og leveringen
 • Eva H.
  Verifisert kunde
  21/05/2024
  Helt grei
 • Britt S.
  Verifisert kunde
  21/05/2024
  Rask levering
 • Mariann D.
  Verifisert kunde
  20/05/2024
  Fornøyd
  Veldig fornøyd med å bestille fra Fredrik &Louisa. Ingen problemer og rask levering.
 • Veronica A.
  Verifisert kunde
  20/05/2024
  Rask leveranse
  Varene kom veldig raskt
 • Hanaan M.
  Verifisert kunde
  20/05/2024
  Good service ❤️
  ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Vinn 5000 kr å shoppe for!
Få de beste tilbudene og vær med i trekningen av et gavekort i nettbutikken på 5 000 kr når du melder deg på vårt nyhetsbrev 🤩 Vinneren trekkes 20. juni 🥰

Vil du prøve lykken?
Jeg blir med!

Se tidligere konkurransevinnere her!

VINN 5000 KR!

JEG VIL VINNE
LUKK