BESTSELGENDE PARFYMER -30%💕
FFredrik & Louisa &-tegnL tipser
Bloggen for deg som vil få med deg det aller siste innen beauty

Hvordan finne det beste serumet for din hudtype?

Hva er de forskjellige typene serum? Hvilket serum er best for min hud? Her er alt du trenger å vite for å finne det perfekte serumet for din hudtype.

Serum fukter, myker opp, gir glød, jevner ut eller balanserer huden. De beste resultatene oppnås ved å påføre serum under din dag– og nattkrem. Når man velger et godt serum er det to hovedfaktorer man må vurdere: ønsket resultat og hudtype. Det finnes forkjellige typer ansiktsserum – noen med hyaluronsyre, andre med retinol, noen som beroliger huden, mens andre strammer opp og løfter den. Noen er bedre tilpasset eldre, moden hud, mens andre kan brukes av alle aldere. Andre serum bør kun brukes om natten, eller vi har dem kan smøres på hele dagen. Noen er perfekte for tørr hud, mens andre er egnet for fete hudtyper. Derfor er det et par ting du bør vite før du velger serum for din alder, hudtype og behov. 

Forskjellige typer serum: 

Det er et stort utvalg av forskjellige serum tilgjengelig på markedet, inkludert fuktighetsgivende, lysnende, eksfolierende og anti-age. Ved å identifisere hudproblemene du vil at hudpleieproduktet skal bidra til å løse, kommer du et skritt nærmere det perfekte hudpleieproduktet. Som forventet spiller hudtype også en viktig rolle. For eksempel vil tørr, sensitiv hud dra nytte av et fuktighetsgivende hudpleieprodukt, mens fet, oljete eller akne-utsatt hud vil reagere godt på et eksfolierende serum. Her er en liten oversikt over forskjellige typer serum, deres fordeler og hvem de passer for: 

Fuktighetsgivende serum 

Et fuktighetsgivende serum er designet for å fylle huden med fuktighet og forhindre fuktighetstap. Se etter hudpleieprodukter som inneholder hyaluronsyre, en av de vanligste ingrediensene som finnes i fuktighetsgivende serum. Hyaluronsyre er et kraftig fuktighetsbevarende middel som tiltrekker og binder fuktighet til huden, for å holde den fyldig og hydrert. Glyserin og aloe vera er også kraftige fuktighetsgivende midler.  

Fuktighetsgivende Serum
Produktbilde for Miracle Firm & Hydrate Serum 30ml hos Fredrik & Louisa
Miracle Firm & Hydrate Serum 30 ml
Produktbilde for Night Essential Serum 50ml hos Fredrik & Louisa
Night Essential Serum 50 ml
Produktbilde for Ressource High Moisturizing Luminescent Serum 30 ml hos Fredrik & Louisa
Skin Ressource Concentrated Moisturizing Serum 30 ml

Tips 

Hyaluronsyre, niacinamide og salisylsyre er noen av ingrediensene som vil holde huden fuktet og plumpet. Tilsett noen få dråper av et fuktighetsgivende serum i foundation eller ansiktskrem, og masser inn ansiktet. Et voilà! Fuktet hud med naturlig glød.  

Eksfolierende serum 

Eksfoliering er prosessen med å fjerne døde celler fra hudens overflate, og har mange fordeler. Peeling hjelper til med å rense porene, holde huden naturlig glødende og klar, og lar påfølgende hudpleie, som lotion og essens, virke mer effektivt. Eksfolierende serum er kjemiske eksfolieringsmidler som bruker ingredienser, som syrer, for å bryte ned bindingene mellom hudcellene, slik at de blir lettere å miste. Vanlige eksempler inkluderer glykolsyre, sitronsyre, mandelsyre, eplesyre og melkesyre – som alle er alfahydroksysyrer (AHA) – og salisylsyre, en BHA (betahydroksysyre). 

Eksfolierende Serum
Produktbilde for BHA Blackhead Power Liquid 100ml hos Fredrik & Louisa
BHA Blackhead Power Liquid 100 ml
Produktbilde for Four Acid Peel 30ml hos Fredrik & Louisa
Four Acid Peel 30 ml
Produktbilde for Lactic Acid 10% + HA 2% 30ml hos Fredrik & Louisa
Lactic Acid 10 % + HA 2 % 30 ml
COSRX BHA Blackhead Power Liquid

Lysnende serum 

Brightening serum er designet for å gå målrettet mot hyperpigmentering, redusere misfarging og forbedre hudtonen og gløden. Vitamin C og niacinamide er to av de viktigste ingrediensene å se etter. Vitamin C hjelper huden med å gløde ved å fremme sunn hudcelleomsetning og blokkere enzymet som er ansvarlig for melaninproduksjonen. Det er et godt valg hvis du ønsker å redusere utseendet til solskader og jevne ut rød, flekkete hud. Niacinamide, også kjent som vitamin B3, er kjent for sin evne til å håndtere matthet og ujevn hudtone. Det kan også minimere utseendet av porer og styrke hudens barrierefunksjon. I motsetning til vitamin C, som kan forårsake irritasjon hvis huden din er sensitiv eller reaktiv, passer niacinamide generelt godt til alle hudtyper. 

Lysnende Serum
Produktbilde for Brightening Serum 30ml hos Fredrik & Louisa
Brightening Serum 30 ml
Produktbilde for Vitamin C Boost Brightening Serum 30 ml hos Fredrik & Louisa
Vitamin C Boost Brightening Serum 30 ml
Produktbilde for Perfectionist Pro Rapid Brightening Treatment 50ml hos Fredrik & Louisa
Perfectionist Pro Rapid Brightening Treatment
Dr. Barbara Sturm Brightening Serum

Anti-age serum 

Begrepet «anti-age» spenner over et stort spekter av bekymringer, selv om de fleste først og fremst forbinder det med fine linjer og rynker, bør hudtone, tekstur og volum også være sentrale hensyn. Mange problemer som oppstår av at huden eldes er forårsaket av en nedgang i celleomsetningen. Retinol serum – en form for vitamin A – er kjent for sin evne til å bidra til å fremme celleregenerering, og regnes som en av de mest effektive anti-age hudpleieproduktene som eksisterer i skjønnhetsbransjen i dag. Retinol er enormt allsidig. Den kan myke opp fine linjer og rynker, lysne misfarging, øke elastisiteten og forbedre tekstur og tone. Det er et utmerket anti-age serum alternativ for moden hud. 

Anti-Age Serum
Produktbilde for Age-Purify Intensive 30ml hos Fredrik & Louisa
Age-Purify Intensive 30 ml
Produktbilde for Double Serum - 50ML hos Fredrik & Louisa
Double Serum
Produktbilde for Rénergie H.C.F. Triple Serum 50 ml hos Fredrik & Louisa
Rénergie H.C.F. Triple Serum 50 ml

Hvordan velge et bra serum? 

Vurder din hudtype når du velger et godt serum. Hvis du har akne-utsatt og fet hud, velg gjerne et serum som inneholder salisylsyre og retinol. For tørr hud, prøv gjerne et med vitamin C og hyaluronsyre. Og hvis du har sensitiv hud, se etter de som inneholder naturlige ingredienser, da naturlige ingredienser er skånsomme mot huden og gir milde resultater. Her er noen kjente ingredienser å passe på, og deres fordeler:  

Vitamin C – En god anti-age ingrediens. Hvis du er i slutten av 30- eller 40-årene og har tørr og ujevn hud, se etter et serum som inneholder vitamin C. Denne kraftige ingrediensen forbedrer ikke bare hudteksturen, men styrker også kollagenproduksjonen. 

Hyaluronsyre – En helt når det kommer til å behandle dehydrert og ujevn hud. Hyaluronsyre fanger inn hudens naturlige fuktighet og vannnivå, og sørger for at den ikke mister sin naturlige fukt. Denne ingrediensen får huden til å se naturlig sunn og glødende ut. 

Antioksidanter – Svært viktige for å beskytte huden mot stress og miljøforurensning. Hjelper også til med å redusere utseendet til pigmentering, fine linjer og rynker. 

Retinol – Serum som inneholder retinol behandler akne, samt fine linjer og rynker. 

Anti-inflammatorisk – Hvis du har sensitiv hud, bruk et serum med anti-inflammatoriske egenskaper. Dette vil forhindre rødhet, kviser, tørrhet og betennelse. 

Velg et serum i henhold til din alder, hudtype og behov. Tenk om du trenger å fukte, booste glød, stramme opp eller jevne ut huden din, eller hvis du er ute etter foryngelse. Ved behov, velg forskjellige serum: ett for morgen og ett for bruk om natten, og ett som skal brukes midlertidig for å dekke spesifikke behov, f.eks tørrhet eller rødhet. 

Når skal man bruke serum? 

Et serum bør vanligvis påføres huden din etter rens, og før fuktighet. Fordi forskjellige serum inneholder forskjellige ingredienser for å løse ulike bekymringer, er de beregnet for bruk på forskjellige tidspunkter. For eksempel, påfør brightening serum, som inneholder vitamin C, på dagtid. Anti-age serum som inneholder retinol bør kun brukes om natten, da de kan gjøre huden mer følsom for sollys og UV-skader. Sjekk alltid instruksjonene på hudpleieproduktene – og følg dem nøye.  

Våre kunder om oss

4.9 /5
Basert på 13180 verifiserte omtaler. Se alle omtaler.
 • Tatjana K.
  Verifisert kunde
  21/05/2024
  Oversiktlig og brukervennlig
  Nettbutikken er oversiktlig og lett å se gjennom.
 • Anne G.
  Verifisert kunde
  21/05/2024
  Rask levering
  Fikk baren kjapt i postkassen.
 • Sunisa S.
  Verifisert kunde
  21/05/2024
  Veldig grei
  Lett å finne ting og det går veldig kjapp med kjøp og leveringen
 • Eva H.
  Verifisert kunde
  21/05/2024
  Helt grei
 • Britt S.
  Verifisert kunde
  21/05/2024
  Rask levering
 • Mariann D.
  Verifisert kunde
  20/05/2024
  Fornøyd
  Veldig fornøyd med å bestille fra Fredrik &Louisa. Ingen problemer og rask levering.
 • Veronica A.
  Verifisert kunde
  20/05/2024
  Rask leveranse
  Varene kom veldig raskt
 • Hanaan M.
  Verifisert kunde
  20/05/2024
  Good service ❤️
  ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Vinn 5000 kr å shoppe for!
Få de beste tilbudene og vær med i trekningen av et gavekort i nettbutikken på 5 000 kr når du melder deg på vårt nyhetsbrev 🤩 Vinneren trekkes 20. juni 🥰

Vil du prøve lykken?
Jeg blir med!

Se tidligere konkurransevinnere her!

VINN 5000 KR!

JEG VIL VINNE
LUKK