BESTSELGENDE PARFYMER -30%💕
FFredrik & Louisa &-tegnL tipser
Bloggen for deg som vil få med deg det aller siste innen beauty

Retinol – Hva, hvordan og hvorfor

Det er enkelt å begynne å bruke retinol og implementere den i hudpleierutinen, uansett om du er en hudpleieguru eller nybegynner.

Retinol har slått alle rekorder av popularitet på sosiale medier, og hvis du ikke har hørt om denne store hudpleietrenden må du ha levd under en stein. Når noe trender på dette nivået, må det være noe veldig bra. Men til tross for populariteten, sirkulerer fortsatt mange spørsmål omkring hudpleieprodukter med stjerneingrediensen, hvordan du bruker dem og hvorfor. Vi er her for å fortelle deg alt du trenger å vite om retinol og guide deg rundt the dos and don’ts. 

Hva er retinol?

Retinol er søskenet til den kraftigere, reseptbelagte retinoid, og er en mer hudvennlig type vitamin A som brukes i hudpleieprodukter. Den er tilsatt i ansiktskremer, lotioner og serum for å bekjempe tilstoppede porer, eksfoliere og jevne ut huden, redusere forekomsten av pigmentering, fine linjer og rynker, forbedre hudens fuktighetsbalanse og behandle akne. 

Hva gjør retinol?

Hudpleieprodukter med retinol har en rekke anti-age fordeler og kan hjelpe til med å bekjempe kviser, urenheter og ujevn hudtekstur. Retinol består av små molekyler som går dypt under det ytre hudlaget, hvor disse molekylene bidrar til å nøytralisere frie radikaler. Dette bidrar til økt produksjon av elastin og kollagen, noe som skaper en «plumpende» effekt som vil redusere synligheten av fine linjer, rynker og forstørrede porer. Den har også en eksfolierende effekt som kan bidra til å forbedre hudens tekstur og tone. 

Hva er bra med retinol og hvordan virker den på huden? 

Retinol er spesielt bra for behandling av akne og akne-arr, mørke flekker, hyperpigmentering, store porer, rynker og fine linjer. En av de mange bemerkelsesverdige aspektene ved retinol er at den stimulerer hudcelleomsetningen. Tørr, ujevn, trett hud gir plass til ny, lysere og jevnere hud, bevæpnet med økte kollagen- og elastinnivåer. Huden blir sterkere, glattere og naturlig strålende. Dermed kan selv relativt «problemfri» hud få fantastiske effekter. 

Hvordan begynner jeg å bruke retinol? 

Det er enkelt å begynne å bruke retinol og implementere den i hudpleierutinen din, uansett om du er en hudpleieguru eller nybegynner. Du trenger heller ikke å tilhøre en bestemt aldersgruppe – selv tenåringer som er plaget av akne kan dra nytte av et serum eller ansiktskrem med en 0,2%-konsentrasjon. Det er ikke anbefalt å bruke retinol mens du ammer, under graviditet eller hvis du aktivt prøver å bli gravid.

Vårt beste tips er å begynne sakte, med en lav konsentrasjon. Hvis du begynner med et retinolserum, ta en liten mengde på størrelse med en ert og masser over ansiktet som en del av natthudpleierutinen før du påfører fuktighetskremen. Vent deretter noen dager med å vurdere hudens toleranse. 

Hvis huden din blir rød og flassende, prøv å blande retinol med fuktighetskremen, og prøv igjen etter at huden din har blitt fullstendig roet ned. Bruk den en eller to ganger i uken først for å se hvordan huden din reagerer, og tren gradvis opp til annenhver dag eller tre ganger i uken. 

Et annet viktig tips er å implementere det kun i natthudpleierutinen din, da den gjør huden mer følsom for sollys. Når du bruker retinol er det svært viktig å bruke en solkrem med SPF50 i løpet av dagen som beskytter mot både UVA- og UVB-stråler.

Editors pick
Produktbilde for The Retinol 0.5 Oil 20 ml hos Fredrik & Louisa
The Retinol 0.5 Oil 20 ml
Produktbilde for Retinol 0.5% in Squalane 30ml hos Fredrik & Louisa
Retinol 0.5 % in Squalane 30 ml
Produktbilde for Retinol Fast Release Wrinkle-Reducing Night Serum 30 ml hos Fredrik & Louisa
Retinol Fast Release Wrinkle-Reducing Night Serum 30 ml
Produktbilde for Retinol Ceramide Capsules Line Erasing Night Serum 30 pcs hos Fredrik & Louisa
Retinol Ceramide Capsules Line Erasing Night Serum 30 stk

The dos and don’ts med retinol:

Bruk gjerne retinol sammen med fuktighetsgivende hudpleie, som f.eks hyaluronsyre, niacinamid og ceramider. Vitamin C er ypperlig til hud som mangler fasthet, har ujevn tekstur og pigmentering, og er derfor den perfekte «partneren in crime». Fordi vitamin C beskytter huden mot miljøpåvirkninger, mens retinol reparerer og gjenoppbygger huden, brukes de best på motsatte tider av dagen – vitamin C og solkrem om dagen, og retinol om natten. 

Retinol skal ikke brukes sammen med AHA- og BHA-syrer. Disse syrene er eksfolierende, noe som kan tørke ut huden og forårsake irritasjon hvis hudpleierutinen inneholder retinol. 

Kan du bruke retinol mens du ammer, under graviditet eller hvis du aktivt prøver å bli gravid?

Nei. Mens fordelene kan høres store ut, kan bruk av retinoider bidra til høye nivåer av A-vitamin i kroppen, noe som er skadelig. Tilhører du disse gruppene bør du være forsiktig med alle A-vitamin baserte hudpleieprodukter. Ammingssikre hudpleiealternativer til retinol inkluderer bakuchiol, hyaluronsyre, vitamin C og glykolsyre.

Gode alternativer
Produktbilde for Goodnight Glow Bakuchiol Sleeping Crème 50 ml hos Fredrik & Louisa
Goodnight Glow Bakuchiol Sleeping Crème 50 ml
Produktbilde for Hyaluronic Acid 30ml hos Fredrik & Louisa
Hyaluronic Acid 30 ml
Produktbilde for The Good C Serum 30ml hos Fredrik & Louisa
The Good C Serum 30 ml
Produktbilde for Glycolic Acid 7% Toning Solution 240ml hos Fredrik & Louisa
Glycolic Acid 7 % Toning Solution 240 ml

Fredrik & Louisa er en autorisert forhandler, og kan dermed garantere ektheten for alle våre produkter. Vi ønsker deg en hyggelig handel! 

Våre kunder om oss

4.9 /5
Basert på 13352 verifiserte omtaler. Se alle omtaler.
 • Kajsa A.
  Verifisert kunde
  29/05/2024
  Rask levering:)
 • Wenche A.
  Verifisert kunde
  29/05/2024
  Nettbutikk
  Her fungerte alt veldig bra
 • Jørgen S.
  Verifisert kunde
  29/05/2024
  Fin og ryddig
  Fin og ryddig nettisde
 • Rita A.
  Verifisert kunde
  29/05/2024
  Levering
  Det gikk raskt og greit. Lett å finne varer og bestille.
 • Hannah F.
  Verifisert kunde
  29/05/2024
  Alltid fornøyd!
  Alltid fornøyd med kundeservice på nett og i butikk, og med varene! Rask levering! 💯👏
 • Suad A.
  Verifisert kunde
  29/05/2024
  Enkelt å bruke og raskt levering
 • Alisa D.
  Verifisert kunde
  29/05/2024
  Rask og god!
  Takk for det!
 • Mona H.
  Verifisert kunde
  29/05/2024
  Natt/dagkrem
  Vekfig bra til min hud
Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Vinn 5000 kr å shoppe for!
Få de beste tilbudene og vær med i trekningen av et gavekort i nettbutikken på 5 000 kr når du melder deg på vårt nyhetsbrev 🤩 Vinneren trekkes 20. juni 🥰

Vil du prøve lykken?
Jeg blir med!

Se tidligere konkurransevinnere her!

VINN 5000 KR!

JEG VIL VINNE
LUKK