BESTSELGENDE MAKEUP -25%💕
FFredrik & Louisa &-tegnL tipser
Bloggen for deg som vil få med deg det aller siste innen beauty

Din guide til Hyaluronsyre

Hva er hyaluronsyre, og hvorfor er den så populær i hudpleie? Her er alt du trenger å vite om den mest populære ingrediensen på sosiale medier! 

Hyaluronsyre er en helt når det kommer til å fukte huden, og den minimerer også utseendet til aldringstegn, plumper og gjør fine linjer og rynker mindre synlige. Her er alt du trenger å vite om den mest populære ingrediensen på sosiale medier! 

Hva er hyaluronsyre?

Hyaluronsyre, som ofte finnes i serum, sheet masks og fuktighetskremer, er et viktig tilskudd til hudpleierutinen. Det er fordi hyaluronsyre (HA), som forekommer naturlig i huden, tiltrekker og binder seg til vannmolekyler for å fylle huden med fukt og dermed bidra til å oppnå en naturlig «dewy», glødende hudfarge. Tenk på HA som et stort glass vann for huden din. 

Hyaluronsyre er avgjørende for fuktigheten og elastisiteten til huden. Dessverre, når vi blir eldre, synker konsentrasjonen og molekylvekten til HA betydelig. På grunn av dette har den blitt mye brukt som en kraftig, aktiv ingrediens i serum, ansiktskremer, ansiktsmasker og andre hudpleieprodukter.

Dr. Barbara Sturm Hyaluronic Serum

Hva er fordelene med hyaluronsyre?

✓ Fyller huden med fuktighet: Når vi blir eldre, produserer ikke huden like mye naturlig kollagen som før, noe som lett fører til mer dehydrert, slapp hud. Hudpleie fylt med hyaluronsyre hjelper til med å låse inn fuktighet, og dermed fukter huden i dybden.

✓ Bidrar til å beskytte hudbarrieren: De med tørr, sensitiv hud har ofte en svekket hudbarriere, noe som kan forårsake flassing, akne og ruhet. Å bruke et hudpleieprodukt med hyaluronsyre bidrar til å sikre at hudbarrieren fungerer som den skal.

✓ Fyller fine linjer og rynker: I tillegg til å øke fuktigheten i huden, kan hyaluronsyre midlertidig redusere forekomsten av og utseendet til fine linjer og rynker.

✓ Bidrar til å gjenopprette volum og struktur: Hvis du opplever et volumtap i ansiktet, noe som er helt normalt når vi blir eldre, kan du vende deg til hyaluronsyre. Den vil bidra til å forme og plumpe områder i ansiktet.

Hvem kan bruke hyaluronsyre?

Hyaluronsyre passer alle hudtyper og aldre – også de som har sensitiv eller acne-utsatt hud. Det er også trygt å bruke hvis du er gravid eller ammer. De med tørr og mer moden hud vil ha mest nytte av å bruke HA.

COSRX Hydrium Triple Hyaluronic Moisture Ampoule

Hvordan bruke hyaluronsyre?

Det finnes mange hyaluronsyreprodukter på markedet, men hyaluronsyreserum – med sin lette og vannaktige tekstur – er det beste alternativet for å utnytte fordelene. Ideelt bør serum påføres etter rens når huden din fortsatt er fuktig. En fin måte å booste fordelene ytterligere på er å bruke en ansiktskrem som inneholder hyaluronsyre. De kommer i en rekke teksturer, inkludert lette gelér og mykgjørende kremer som du kan påføre morgen og kveld.

Når du velger hyaluronsyreprodukter, se etter peptider og ceramider i ingredienslistene. Peptider er hudens byggesteiner og hjelper til med å hydrere og holde på fuktigheten i huden. Ceramider gjenoppretter hudbarrieren og når de påføres sammen med hyaluronsyre, kan det virkelig booste hudens fuktighetsnivå.

Hyaluronsyre og Vitamin C

Når du bruker hyaluronsyre sammen med vitamin C i hudpleierutinen din, får du doble fordeler – de utfyller hverandre for å hydrere, beskytte og reparere aldrende hud. HA hjelper til med å holde huden fuktig, mens vitamin C beskytter mot solskader og bidrar til å visne misfarging av huden. Hvis du ser etter et par hudpleieingredienser for optimal hudhelse, bør du vurdere hyaluronsyre og vitamin C. Å kombinere disse gir et flott alt-i-ett hudpleietrinn.


Hyaluronsyre og retinol er en «match made in heaven»


Hyaluronsyre og Retinol

Hyaluronsyre og retinol er en «match made in heaven». Sammen balanserer de hverandre uten å gå på akkord med tingene som gjør dem unike. De fungerer svært godt sammen, noe som gjør det lettere å høste fordelene av retinol uten å lide av den vanlige tørrheten, takket være fukt-boosten fra HA. Det er akkurat det som gjør denne kombinasjonen til en av de mest populære på tvers av alle hudpleieingredienser. Hyaluronsyre hjelper til med å holde retinol i sjakk, og når de brukes sammen vil de etterlate huden klarere, glattere og mer fuktet.

Hyaluronsyre og Niacinamide

Hyaluronsyre og niacinamide er et flott par. Når de brukes sammen, påfør alltid HA først, etterfulgt av niacinamide. På denne måten vil du kunne forberede huden med en base av fukt først, og deretter påføre ingrediensen som regulerer talgproduksjonen og minimerer porene – niacinamide. Til slutt kan du forsegle de aktive ingrediensene ved å bruke en fuktighetskrem. Hvis du lider av tørr hud med en fet T-sone, kan du bruke niacinamide bare på nesen, haken og pannen. For resten av ansiktet kan du bruke hyaluronsyre for å holde huden godt fuktet.

Editors Pick
Produktbilde for Hydrium Triple Hyaluronic Moisture Ampoule 40ml hos Fredrik & Louisa
Hydrium Triple Hyaluronic Moisture Ampoule 40 ml
Produktbilde for Hyaluronic Serum 30ml hos Fredrik & Louisa
Hyaluronic Serum 30 ml
Produktbilde for Ceramide Capsules Hyaluronic Acid 60pcs 28ml hos Fredrik & Louisa
Ceramide Capsules Hyaluronic Acid 60 stk
Produktbilde for Hyaluronic Acid 30ml hos Fredrik & Louisa
Hyaluronic Acid 30 ml

Våre kunder om oss

4.9 /5
Basert på 13180 verifiserte omtaler. Se alle omtaler.
 • Tatjana K.
  Verifisert kunde
  21/05/2024
  Oversiktlig og brukervennlig
  Nettbutikken er oversiktlig og lett å se gjennom.
 • Anne G.
  Verifisert kunde
  21/05/2024
  Rask levering
  Fikk baren kjapt i postkassen.
 • Sunisa S.
  Verifisert kunde
  21/05/2024
  Veldig grei
  Lett å finne ting og det går veldig kjapp med kjøp og leveringen
 • Eva H.
  Verifisert kunde
  21/05/2024
  Helt grei
 • Britt S.
  Verifisert kunde
  21/05/2024
  Rask levering
 • Mariann D.
  Verifisert kunde
  20/05/2024
  Fornøyd
  Veldig fornøyd med å bestille fra Fredrik &Louisa. Ingen problemer og rask levering.
 • Veronica A.
  Verifisert kunde
  20/05/2024
  Rask leveranse
  Varene kom veldig raskt
 • Hanaan M.
  Verifisert kunde
  20/05/2024
  Good service ❤️
  ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Vinn 5000 kr å shoppe for!
Få de beste tilbudene og vær med i trekningen av et gavekort i nettbutikken på 5 000 kr når du melder deg på vårt nyhetsbrev 🤩 Vinneren trekkes 20. juni 🥰

Vil du prøve lykken?
Jeg blir med!

Se tidligere konkurransevinnere her!

VINN 5000 KR!

JEG VIL VINNE
LUKK