BESTSELGENDE MAKEUP -25%💕
FFredrik & Louisa &-tegnL tipser
Bloggen for deg som vil få med deg det aller siste innen beauty

Bli Summer Ready sammen med oss!

Sommeren er endelig rundt hjørnet, og vi venter alle utålmodig på å ta frem våre sommerlige øyeskyggepaletter, Chanel Les Beiges Bronzing Cream, rosa Barbie-blush og skimrende Fenty Beauty Gloss Bomb, og lage glitrende summer makeup-looks. 

Sommer 2023 handler om å intensivere gløden! Dette er sesongen for minimal sminke og glødende, «dewy» hud. Men hvordan kan man lage en enkel og fantastisk sommersminke-look? Martin Kammerhuber, makeupartist hos Fredrik & Louisa Lagunen, deler sine must-haves og aller beste sminketips for den kommende sommersesongen. Her er alle sommerens sminketrender som du må få med deg! 

Syns du det er forskjell på en sommer- og en vintersminke-look? 

M.K Jeg ser ofte en tendens til at vi bruker mye mer glødende sminke på sommeren, gjerne i kombinasjon med lysere og friskere farger enn hva vi gjør på vinteren. På den andre siden forbinder vi ofte en vinter makeup-look med litt mørkere, dypere nyanser på øyne og lepper. Huden vår påvirkes i stor grad av endringene i været, slik at vi ofte ser ut til å oppleve mer tørr hud om vinteren, og mer naturlig fuktet hud om sommeren. Det kan også være en grunn til å bytte ut sminkeproduktene etter hvert som sesongen skifter. 

Hvordan lager man en lett og glødende makeup-look? 

M.K For å oppnå en lett og glødende makeup-look er det viktig å forberede huden godt først. Her er det bare å smøre på rikelig med fuktighet med hudpleieproduktene, slik at gløden bevares i huden hele dagen. For en langvarig sminkelook anbefaler jeg å starte med en god primer som første steg i sminkerutinen. Det finnes gode makeup primer for ethvert behov, min favoritt om sommeren er MAC Studio Radiance Moisturizing & Illuminating Silky Primer, fordi den skaper en perfekt sminkebase, samtidig som den gir mye fuktighet og en fantastisk utstråling.  

Mine beste tips er å varme opp huden med blush og solpudder – ingenting skriker sommer mer enn solkysset hud! Det er også herlige alternativer med krem-, pudder- og flytende blush og bronzer. Legg highlighter til alle punktene i ansiktet der lyset treffer naturlig. Dette er hovedingrediensen i en glødende sminkelook, og vil samtidig ramme inn ansiktet og fremheve dine naturlige trekk. 

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Fredrik & Louisa (@fredrikoglouisa)

Hvilke summer makeup must-haves må man få med seg for sommeren? 

M.K Husk først og fremst å ta vare på huden gjennom sommeren. Solfaktor anbefales året rundt, men er spesielt viktig i tiden vi går i møte. Min favoritt er uten tvil Shiseido Expert Sun Protector Face Cream SPF50. Denne legger seg som en usynlig beskyttelsesbarriere på huden, og er bare helt nydelig å bruke under makeup. MAC Strobe Dewy Skin Tint er en lett fuktighetskrem med farge, som gir en nydelig glød og har en lett, byggbar dekkevne. Her snakker vi sommerhud på flaske med nærende og pleiende ingredienser, som hyaluronsyre, squlane, sheasmør og vitamin E. 

 For å varme opp huden og skape dybde bruker jeg Lancôme Teint Idôle Ultra Wear Stick Foundation. Dette er i seg selv en utrolig fin foundation stick som har en god dekkevne og gir et mer matt resultat. Går du derimot for en dypere nyanse, fungerer den helt utmerket som en contour stick. Den har en kremet konsistens som er utrolig lett å jobbe med. 06 Beige Cannelle er min perfekte contour stick shade. 

Lancôme Teint Idôle Ultra Wear Foundation Stick

Dersom du er på utkikk etter et 2-i-1 produkt som virkelig får jobben gjort, har bareMinerals funnet løsningen. Gen Nude Blonzer er nemlig en hybrid mellom en blush og en bronzer, og gir dermed både friskhet, varme og glød til huden. Selv har jeg forelsket meg i fargen Kiss of Copper, og bruker denne i all hovedsak som en rouge. 


Mine beste tips er å varme opp huden med blush og solpudder – ingenting skriker sommer mer enn solkysset hud!


 For en mer no makeup-makeup look, der vippene likevel får lengde og blir mer definerte, bruker jeg Clarins SOS Lashes Serum Mascara. Dette er et karamellfarget vippeserum som alene får vippene til å se tettere ut, samtidig som det gir næring og pleie. Som en primer under hvilke som helst mascara vil den både gi vippene en boost og sørge for et mer holdbart resultat. Selv bruker jeg den faktisk også som brynsgele. 

 Har man ikke prøvd lipglossene fra Fenty Beauty, vet man heller ikke hva man går glipp av. Her snakker jeg spesielt om et av de nyere tilskuddene, nemlig Fenty Beauty Gloss Bomb Heat Universal Lip Luminizer + Plumper. Denne fuktighetsgivende lipglossen gir en helt magisk glød, enten du bruker den alene eller i kombinasjon med andre leppeprodukter. Med ingredienser som i tillegg gir en deilig plumping effekt, vet ikke jeg hva mer man kan be om. Fargen Lemon Lava skal i hvert fall være med meg hvor enn jeg går i sommer. 

Fenty Beauty Gloss Bomb Heat Universal Lip Luminizer + Plumper

Vi topper det hele med en lysreflekterende highlighter, selve prikken over i`en når det gjelder sommerglød. For min del er det Estée Lauder Highlighting Powder Gelee i fargen Heat Wave som gjelder. Denne kan både strykes lett på for en naturlig glød, men kan også bygges opp for å oppnå en enda mer skimrende perlemoreffekt. I tillegg gjør den seg utrolig fin som øyenskygge! 

Martins Pick
Produktbilde for Teint Idôle Ultra Wear Stick Foundation 9g hos Fredrik & Louisa
25% rabatt
Teint Idôle Ultra Wear Stick Foundation 9 g
Produktbilde for SOS Lashes Serum Mascara 01 8 ml hos Fredrik & Louisa
25% rabatt
SOS Lashes Serum Mascara 1 8 ml

Har du noen herlige tips og tricks for en sommerlook? 

M.K Prøv gjerne å kutte ned på bruken av setting powder. Påfør det heller mer forsiktig og kontrollert, bare i de områdene der det er behov – for eksempel t-sonen. På denne måten vil du bevare den naturlige gløden i resten av ansiktet. Fortsett med sterke og friske farger på øyelokkene, for å komplimentere og fremheve den glødende huden. Noe lett farget og fuktighetsgivende på leppene slår heller aldri feil. Et perfekt alternativ er Clinique Black Honey-leppebalm.  

Avslutt sommerlooken med din favoritt setting spray, slik at sminken skal smelte inn i huden. Min favoritt er Prep + Prime Fix + Magic Radiance fra MAC Cosmetics fordi den blant annet inneholder mye vitamin C og hyaluronsyre. 

Martins Pick
Produktbilde for Strobe Dewy Skin Tint 30 ml - Medium 2 hos Fredrik & Louisa
Strobe Dewy Skin Tint 30 ml
Produktbilde for Studio Radiance Moisturizing + Illuminating Silky Primer 30 ml hos Fredrik & Louisa
Studio Radiance Moisturizing + Illuminating Silky Primer 30 ml
Produktbilde for Prep + Prime Fix + Magic Radiance 100 ml hos Fredrik & Louisa
Prep + Prime Fix + Magic Radiance 100 ml

Våre kunder om oss

4.9 /5
Basert på 13180 verifiserte omtaler. Se alle omtaler.
 • Tatjana K.
  Verifisert kunde
  21/05/2024
  Oversiktlig og brukervennlig
  Nettbutikken er oversiktlig og lett å se gjennom.
 • Anne G.
  Verifisert kunde
  21/05/2024
  Rask levering
  Fikk baren kjapt i postkassen.
 • Sunisa S.
  Verifisert kunde
  21/05/2024
  Veldig grei
  Lett å finne ting og det går veldig kjapp med kjøp og leveringen
 • Eva H.
  Verifisert kunde
  21/05/2024
  Helt grei
 • Britt S.
  Verifisert kunde
  21/05/2024
  Rask levering
 • Mariann D.
  Verifisert kunde
  20/05/2024
  Fornøyd
  Veldig fornøyd med å bestille fra Fredrik &Louisa. Ingen problemer og rask levering.
 • Veronica A.
  Verifisert kunde
  20/05/2024
  Rask leveranse
  Varene kom veldig raskt
 • Hanaan M.
  Verifisert kunde
  20/05/2024
  Good service ❤️
  ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Vinn 5000 kr å shoppe for!
Få de beste tilbudene og vær med i trekningen av et gavekort i nettbutikken på 5 000 kr når du melder deg på vårt nyhetsbrev 🤩 Vinneren trekkes 20. juni 🥰

Vil du prøve lykken?
Jeg blir med!

Se tidligere konkurransevinnere her!

VINN 5000 KR!

JEG VIL VINNE
LUKK